Ex -Yu

Šaranoviću 30 godina zatvora zbog ubistva beogradskog advokata

Šaranoviću 30 godina zatvora zbog ubistva beogradskog advokata
Foto: N.N. | Šaranoviću 30 godina zatvora zbog ubistva beogradskog advokata

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na 30 godina Vladimira Šaranovića povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Ovo je prva presuda za ubistvo nekog advokata u Srbiji.

Inače ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Vladimir Šaranović je osuđen za krivična djela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga, jer je u stanu kojem je živio sa suprugom pronađena izvjesna količina marihuane.

Šaranović je tokom suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

U svojoj završnoj riječi, obratio se udovici advokata Anji Zrelec navodeći da mu je žao njenog supruga, ali da on nema ništa sa ubistvom.

Priznao je krivično djelo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dvije godine skrivanja od policije.

Ovaj slučaj se dovodi u vezu sa Zrelecovim zastupanjem Vladimirovog rođaka iz Crne Gore Slobodana Šaranovića, ubijenog u Budvi 2017. godine.

Slobodanu Šaranoviću ubijeni beogradski advokat vodio je poslove u vezi sa kockarnicama i mjenjačnicama, a bio je angažovan i u postupcima u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Vladimir Šaranović je svojevremeno bio zaposlen u firmama svog ubijenog rođaka.

Mediji su ranije pisali da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao "da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi", a koje je napisao Slobodan Šaranović.

Više od dvije godine nakon ubistva Zreleca, Vladimir Šaranović je bio u bjekstvu, sve do hapšenja 9. januara 2017. godine u okolini Zrenjanina po potjernici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Optužen je da iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru.

Tri sedmice nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije