Ex -Yu

Saslušana dadilja Koste K.

Saslušana dadilja Koste K.
Foto: Tanjug | Saslušana dadilja Koste K.

Dadilja Koste K. (13), učenika beogradske OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je nedavno počinio masakr, saslušana je u policiji gdje je do detalja ispričala sve što zna o njegovom odrastanju i navikama.

Ona je brinula o Kosti od kada je dječak imao samo 11 mjeseci, pa sve do prije par godina i više je provela vremena sa njim u tom periodu nego njegovi roditelji.

Podsjetimo, dječak je kobnog jutra uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri "Molotovljeva koktela", pa krenuo u krvavi pir.

Na ulazu u školu je ubio pripadnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića i još tri djevojčice koje su se tamo zatekle. Zatim je u hodniku zamijenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gdje je Kostino odjeljenje 7/2 imalo čas istorije.

Tamo je najprije ranio u ruku i stomak nastavnicu, pa se okrenuo i zapucao ka djeci. Ubio je šestoro mališana i ranio još petoro.

Poslije masakra je izašao iz učionice i sam pozvao policiju. Kosta je potom prebačen u psihijatrijsku bolnicu, a samo dva dana kasnije uhapšen je njegov otac, koji je još u pritvoru.

(Informer, Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije