Ex -Yu

Šešelj: Vlada da štampa sabrana dela Petera Handkea

Šešelj: Vlada da štampa sabrana dela Petera Handkea
Foto: Arhiva | Šešelj: Vlada da štampa sabrana dela Petera Handkea

BEOGRAD - Poslanik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je danas predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić zašto još nije reagovala povodom inicijative radikala da se u Srbiji što prije štampaju sabrana djela Nobelovca, Petera Handkea.

Šešelj je u dijelu sjednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja kazao da je sada pravi trenutak da se izrazi zahvalnost Hadnkeu i da Vlada Srbije uzme novac iz budžetskih rezervi, ako nema drugog načina, i angažuje državne izdavačke kuće kao što su Službeni glasnik i Zavod za izdavanje udžbenika, kao i najbolje prevodioce sa njemačkog jezika i da se u roku od dva, tri mjeseca prirede djela za štampu.

Šešelj smatra da bi vlada trebala svim bibilotekama u Srbiji, osnovnim i srednjim školama da daruje na poklon određen broj Handkeovih sabranih djela, a da u prodaji budu pristupačan po povoljnim cijenama.

"Tako bi Srbija demonstrirala svoju zahvalnost i pokazala svojim drugim prijateljima da ne zaboravalja pomoć koju su joj pružali u najtežim danima, ljudima koji su imali hrabrosti da kažu da Srbi nisu zločinci i krivci za rat, već žrtve zapadnjačke propagande", rekao je Šeselj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije