Ex -Yu

Šestorka uhapšena u Beogradu zbog šverca 320 kg kokaina

Šestorka uhapšena u Beogradu zbog šverca 320 kg kokaina
Foto: Tanjug | Šestorka uhapšena u Beogradu zbog šverca 320 kg kokaina

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je u Beogradu uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su tokom 2020. i 2021. iz Ekvadora u Solun prebacili više od 320 kilograma kokaina koji je oduzela policija Grčke.

Kako se navodi u saopštenju, u Beogradu nakon višemjesečnog operativnog rada uhapšeno je šest osoba i to: Ž. B., A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S. zbog sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droge, prenio je RTS.

Osumnjičenima se, dodaje se u saopštenju, stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Grčke i Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanja velike količine kokaina putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

U tom vremenskom periodu ta organizovana kriminalna grupa kupila je, prenijela i radi prodaje držala 324 kilograma kokaina, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gdje je drogu oduzela grčka policija, navode iz Tužilaštva.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije