Ex -Yu

Seul će zadržati uzdržan stav o pitanju Kosova i Metohije

Seul će zadržati uzdržan stav o pitanju Kosova i Metohije
Foto: Tanjug | Seul će zadržati uzdržan stav o pitanju Kosova i Metohije

BEOGRAD - Južnokorejski ministar inostranih poslova Gang Gjong-hva potvrdila je danas na sastanku sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem da će Južna Koreja zadržati uzdržan stav o pitanju Kosova i Metohije, pružajući punu podršku dijalogu Beograda i Prištine.

Gang Gjong-hva je upoznala srpsku stranu sa aktuelnom situacijom na Korejskom poluostrvu, uz zahvalnost na dosadašnjem postavljanju Srbije, koja je i putem zvaničnih saopštenja pružila podršku procesu mirnog rješavanja ovog pitanja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Gang Gjong-hva, koja boravi u radnoj posjeti Srbiji, posebno je izrazila zahvalnost naroda Južne Koreje zbog aktivnosti koje nadležni organi Srbije preduzimaju u potrazi za nastradalima u nesreći u Budimpešti 29. maja, te je zamolila za dalje kontinuirane napore srpske strane.

Dačić je informisao Gang Gjong-hva o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i prenio očekivanje da će Republika Koreja nastaviti da se postavlja umjereno i uzdržano, do postizanja obostrano prihvatljivog rješenja putem dijaloga između Beograda i Prištine.

Izražena je puna spremnost Srbije za nastavak pozitivnog trenda u razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima, posebno ekonomskim, uz interes za sve veće prisustvo korejskih kompanija u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije