Ex -Yu

Sin Željka Mitrovića vozio između 54 i 66 km/h u trenutku udarca Andree Bojanić?

Sin Željka Mitrovića vozio između 54 i 66 km/h u trenutku udarca Andree Bojanić?
Sin Željka Mitrovića vozio između 54 i 66 km/h u trenutku udarca Andree Bojanić?

BEOGRAD - Aleksandar Mitrović (19) prošao je na zeleno svjetlo u trenutku kada je džipom BMV X6 udario Andreu Bojanić (17).

Sudeći prema izjavama vještaka, sin Željka Mitrovića nije lagao ni kada je rekao da je auto vozio brzinom od oko 60 km/h. Milan Vujanić, šef katedre za bezbjednost na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu kaže da se po dužini odbačaja nesrećne djevojke u trenutku udara može zaključiti da se Mitrović kretao brzinom između 54 i 66 kilometara na sat.

"Ukoliko je telo pešaka pronađeno na udaljenosti od oko 25 metara, brzina vozila u trenutku udarca iznosila je od 54 do 66 kilometara na sat", kaže Vujanić.

Inače, na snimku koji je policija nabavila iz obližnje mjenjačnice jasno se vidi da je pokojna Andrea prelazila ulicu dok je za pješake bilo crveno svjetlo, kao i da je, neposredno prije udara, i sa druge strane jedan stariji čovjek izletio na ulicu.

Aleksandar Mitrović je u izjavi sudiji navodno izjavio da je u trenutku kad je djevojka s lijeve strane izletila pred njegov auto pokušao da je izbjegne, ali da je, u istom trenutku i sa druge, desne strane puta imao pješaka koji mu je izletio na put.

Andrea Bojanić je sahranjena u Beogradu, a Aleksandru Mitroviću je, poslije saslušanja, određen jednomjesečni pritvor.

Sina vlasnika "Pinka" na sudu će braniti Milenko Milisavljević, specijalista za ovakve slučajeve i advokat voditeljke RTS-a Petre Cvijić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije