Ex -Yu

Situacija s plinom na Rabu se smiruje, opasnost i dalje prisutna

Situacija s plinom na Rabu se smiruje, opasnost i dalje prisutna
Foto: Pixabay | Situacija s plinom na Rabu se smiruje, opasnost i dalje prisutna

RAB - U gradu Rabu, na istoimenom hrvatskom ostrvu, neki dijelovi su i dalje djelimično blokirani zbog curenja plina ispod starog gradskog jezgra, a na licu mjesta je policija, zaposleni u komunalnim preduzećima i nadležni inspektori.

Vatrogasno društvo Rab uklanja nakupljene količine plina, a specijalizovane firme stalno proveravaju koncentraciju propan-butana i ugljenmonoksida.

Denis Deželjin, načelnik Štaba civilne zaštite Raba, rekao je za HRT da je prilikom pretakanja plina iz cisterne u skladište došlo do curenja na dijelu koji spaja mjesto pražnjenja i samo skladište.

"Sve vrijeme se provjeravaju i provjetravaju kanalazacioni šahtovi. Mjeri se koncentracija plina u oknima i u vodovima komunalne infrastrukture. U odnosu na stanje koje je bilo juče, a posebno prekjuče situacija je danas znatno bolja. U nekim oknima više se ne bilježi prisutnost plinova. Ne može se reći kolika je koncentracija plina jer instrumenti ne mjere to već se evidentira njegova prisutnost i niv opasnosti", rekao je Deželjin.

Na pitanje kada se može očekivati smirivanje situacije Deželjin je rekao da se situacija smiruje, ali da se spomenuto područje neće otvoriti za komunikaciju sve dok ne budu apsolutno sigurni da je sve u redu.

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić izvijestio je da je Krizni stožer donio odluku da se u korištenje pusti još jedan dio uže jezgre. Nadaju se da će se život normalizovati uskoro. Do kvara u plinskoj mreži hotela nije došlo u spremniku nego na mjestu između mjesta punjenja i spremnika. Kvar se otklanja. Pravovremenom reakcijom vatrogasaca i policije nitko nije doveden u opasnost, kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik dodaje da je nešto više od 50-ak gostiju preseljeno iz hotela u drugi hotel.

"Nije bilo nikakvih ugroza vezano za sigurnost, a uvjeren sam da će do kraja to tako i biti, dodaje i napominje da ne može precizno reći kada će se gosti vratiti u svoj hotel", rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije