Ex -Yu

"Škaljarci" na udaru policije, pretresaju im kuće zbog ubistva Ilića

"Škaljarci" na udaru policije, pretresaju im kuće zbog ubistva Ilića
Foto: N.N. | "Škaljarci" na udaru policije, pretresaju im kuće zbog ubistva Ilića

PODGORICA - Specijalne policijske jedinice Crne Gore prethodnih dana pretresale su stanove osoba koje policija dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom, pišu Vijesti

Pretresani su stanovi Marka Šakovića, odbjeglog Stevana Stamatovića, Đorđija Božovića, ali i svih osoba iz Podgorice koji se dovode u vezu sa ovim kriminalnim klanom.

Stamatović, čije tri kuće je policija pretresla, u bjekstvu je od maja 2017. godine. Šaković je brat Milića Minje Šakovića, visokorangiranog člana škaljarskog klana koji je u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je 2016. godine pokušao da ubije dva člana kavačkog kriminalnog klana.

Više škaljaraca čiji su stanovi pretreseni saslušano je nakon pretresa, a prema saznanjima “Vijesti” inspektore je zanimalo gdje su se nalazili kada je u 29. aprila u glavnom gradu ubijen dvadesetosmogodišnji Milo Ilić.

Niko od njih, međutim, nije zadržan nakon saslušanja, ali će policija provjeravati njihove alibije.

Odmah nakon ubistva Ilića iz policije su nezvanično saopštili da je, prema njihovoj evidenciji, on pripadao kavačkom kriminalnom klanu. Zvanično su potvrdili da je član organizovane kriminalne grupe, ne precizirajući koje.

“Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica je danas oko 16.30 časova obavještena da je u Ulici Oktobarske revolucije, za sada nepoznato lice, na čijoj se identifikaciji intenzivno radi, iz vatrenog oružja ispalilo više hitaca u pravcu M. I. (28) iz Podgorice koji je tom prilikom smrtno stradao. M. I. je, shodno policijskim evidencijama, pripadnik jedne organizovane kriminalne grupe”, saopšteno je iz Uprave policije, pišu Vijesti.

Inspektori vjeruju da je život izgubio u nastavku obračuna crnogorskih kriminalnih klanova koji bjesni od kraja 2014. godine.

Policija je objavila snimak osumnjičenog za ubistvo, na čijoj identifikaciji rade.

Nadzorne kamere u Ulici Oktobarske revolucije snimile su egzekutora dok čeka da Ilić izađe iz kladionice i krene ka automobilu. Tada mu je prišao, u njega ispalio oko 15 hitaca i pobjegao istim putem kuda je došao. Bijeg je zabilježila ista nadzorna kamera, ali se lik ubice ne vidi najjasnije.

Inspektori pokušavaju da utvrde da li je imao pomagače, odnosno ko je ubici javio kada da krene ka Iliću, jer se navodno sa lokacije na kojoj je čekao ne vidi izlaz iz kladionice, ali i ko mu je pomagao u bjekstvu. Navodno, i putanju kojom je pobjegao zabilježile su nadzorne kamere sa drugih objekata u tom dijelu grada.

Sagovornici “Vijesti” iz istrage kazali su da je Ilić bio blizak podgoričkom ogranku kavačkog kriminalnog klana, kojim je do smrti šefovao Veselin Kalezić, ubijen u novembru prošle godine.

Ilić je hapšen u novembru 2017. godine, u Rožajama, jer je navodno bio dio ekipe koja je pomagala Podgoričaninu Vidoju Stanišiću da pobjegne iz države. Za Stanišićem je tada bila raspisana potjernica zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Uprava policije je nakon hapšenja u Rožajama saopštila da je Stanišić ka srpskoj granici putovao “polom” kojim je upravljao Podgoričanin Željko Popović, a da su im “BMW-om” put čistili Ilić, Beranac Miomir Đukić i Milo Šaković.

Nakon saslušanja zadržani su Stanišić i Đukić, za kojima je policija tragala.

Bez pomaka u istrazi ubistva Vukotića

Nepunih deset dana prije ubistva Ilića, u Kotoru je likvidiran Vesko Vukotić (69) otac navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana - Jovana i Igora.

On je ubijen 20. aprila u kotorskom naselju Dobrota, ispred porodičnih apartmana “Vukotić”.

Egzekutor mu je prišao dok je izlazio iz “audija” kojim se oko 20.45 sati parkirao ispred apartmana, u njega ispalio više hitaca, a potom pješice pobjegao ka naselju Sveti Stasije.

Ubicu su snimile nadzorne kamere, ali se na snimcima ne vidi njegov lik, jer je zaklonjen kačketom.

Policija nije saopštila detalje likvidacije šezdesetdevetogodišnjaka.

Navodno, u toj istrazi nema pomaka, a inspektori gotovo svakodnevno saslušavaju članove kavačkog kriminalnog klana na čijem čelu su navodno Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan koji je u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije