Ex -Yu

Skandal u Saboru: Pričajte na hrvatskom, a ne na srpskom

Skandal u Saboru: Pričajte na hrvatskom, a ne na srpskom
Foto: YouTube Screenshot | Skandal u Saboru: Pričajte na hrvatskom, a ne na srpskom
N.N.

ZAGREB- U hrvatskom Saboru i dalje se vodi rasprava o Istanbulskoj konvenciji, ali kako vreme odmiče, sve manje se biraju riječi i čini se da svaka sitnica počinje da smeta.

Hrvoje Zekanović iz Pokreta za uspješnu Hrvatsku (HRAST) ne odustaje od tvrdnje da je u Istanbulskoj konvenciji definisana rodna ideologija, pa je pozvao poslanike da se izjasne protiv ratifikacije, jer su, kako je objasnio, katolički biskupi bili veoma jasni i eksplicitni u svojim napisima.

Nekoliko SDP-ovih poslanika je imalo repliku na ovu Zekanovićevu konstataciju, ali najviše pažnje privukla je poslanica SDSS-a Dragana Jeckov, koja je odgovorila na srpskom.

Jeckov je navela da je u nekim zemljama koje su već ratifikovale Istanbulsku konvenciju, rodna ideologija prošla "ispod radara", a Zekanovića je upitala šta misli o tome što su je ratifikovale brojne zemlje.

Umjesto da odgovori na pitanje, Zekanović je burno reagovao na srpski jezik i upozorio Jeckov da ubuduće govori hrvatski kad se bude javljala za riječ.

- Upozorio sam kolegu Mrsića da se koristi srpskim jezikom, upozoravam i vas. Pokušajte, potrudite se malo da govorite hrvatski, uplatite neki kurs. U Hrvatskom saboru se govori na hrvatskom jeziku i mislim da, kao kad bi kolega Kajtazi počeo da govori romski ili kolege iz IDS-a da govore italijanski, teško bi se razumjeli. Pokušajte, da se možemo razumjeti, 'no hard feeling', bila je prilika pa sam vas upozorio - rekao je Zekanović.

(index.hr)

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 4

Odohjaodavde

Hrvati najcesce govore njemackim im sav narod,a vi politicari je..te se vise sa vasom nacionalnom retorikom

Politički Komesar

Najsmjesnije je to sto nije zamjerio Predsjedniku sto na perfektnoj ekavici kaze "pretnja" hahahah

Marko

kako zna ujna koji je jezik u pitanju hehehe

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije