Ex -Yu

Skot: Žao mi je svake civilne žrtve stradale u bombardovanju

Skot: Žao mi je svake civilne žrtve stradale u bombardovanju
Foto: Tanjug | Skot: Žao mi je svake civilne žrtve stradale u bombardovanju
Tanjug

VARVARIN - Prilikom svečanog otvaranja vrtića koji će pohađati pedesetak predškolaca iz najvećeg sela varvarinske opštine Obreže, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot je poručio da mu je žao svake civilne žrtve i svakog nevinog čovjeka koji je stradao u bombardovanju.

Za prvi seoski vrtić, površine 350 metara kvadratnih, Opština Varvarin obezbijedila je lokaciju i komunalne priključke, a Evropska komanda vojske SAD investirala je u objekat oko 250.000 dolara.

Čitav projekat realizovala je Kancelarija za bilaterlne odnose pri američkoj ambasadi u Beogradu kroz program humanitarne pomoći američke Vlade, prenio je RTS.

Svečanom otvaranju vrtića prisustvovao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

"Ja sam tu danas, u stvari, prvi put. Znam da ova opština nosi jednu tugu istorije. I to isto se sjećamo danas, jer prije 20 godina je bio jedan strašan dan, jedna od najvećih grešaka kampanje 1999. godine‚ kada su stradali nevini ljudi u ovoj opštini", rekao je Skot.

Građanima Varvarina je poručio da mu je žao za svaku civilnu žrtvu, nevinog čovjeka koji je stradao u bombardovanju.

"Kao što je nama žao i svih drugih koji su stradali tog dana, te godine i te decenije u ovom području. Ne možemo mi da krenemo sad natrag, taj dan se desio i moramo da idemo korak po korak napred, ciglu po ciglu naprijed, da izgradimo novu budućnost, nove odnose, nova prijateljstva", zaključio je Skot.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije