Ex -Yu

Slomljenom kašikom usmrtio zatvorenika

Slomljenom kašikom usmrtio zatvorenika
Foto: Ilustracija | Slomljenom kašikom usmrtio zatvorenika

VALJEVO - Osuđenik Kazneno popravnog zavoda za maloljetnike K. J. (17) iz Beograda, na mjestu je usmrtio B. D. (83) iz Uba, tako što ga je slomljenom kašikom ubo u vrat!

Ubistvo se dogodilo u noći između subote i nedjelje, u stacionaru zatvora, u kom su obojica bili na liječenju, a trojica osuđenika, koji su se takođe nalazili u sobi, ništa nisu primjetili, jer su u to vrijeme spavali.

Prije dolaska na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora u Kazneno popravni zavod za maloljetnike u Valjevu zbog teških krađa, nezvanično saznaju Novosti, K. J. bio je štićenik Doma za nezbrinutu djecu "Moša Pijade" u Beogradu.

Inače, navodno je poznat po sklonosti ka samoubistvu i povređivanju osoba koje se nalaze u njegovoj blizini! S obzirom da nije bilo drugih motiva za ubistvo, nezvanično saznaje list da je sklonost ka povređivanju drugih vjerovatni uzrok nasumičnog napada na B. D. koji se, na žalost, završio smrću.

Uz to, K. J. je odrastao uz majku koja je bila u zatvoru, kao saučesnik u ubistvu sina, odnosno njegovog rođenog brata, koga je zlostavljao ubica, sa kojim je ona vanbračno živjela. Odrastao je u hraniteljskim porodicama. Od prije tri godine, boravio je u domu za nezbrinutu djecu, jer nije imao roditeljsko staranje.

Istraga je u toku, a uprava Kazneno popravnog zavoda u Valjevu o ubistvu je odmah obavijestila policiju, nadležno tužilaštvo i sud, te porodicu nastradalog.

Osuđenici

Osim maloljetnih i mlađih punoljetnih osuđenika, u ovoj ustanovi kazne izdržavaju i punoljetni osuđeni do godinu dana zatvora, sa područja za koja su nadležni viši sudovi iz Valjeva i Užica. To je bio razlog zbog kog se B. D. nalazio u ovom zatvoru.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije