Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Slučaj "Reket": Janeva se ne osjeća krivom

Slučaj "Reket": Janeva se ne osjeća krivom
Foto: Ilustracija | Slučaj "Reket": Janeva se ne osjeća krivom
Tanjug

SKOPLJE - Šefica Specijalnog tužilaštva u Sjevernoj Makedoniji Katica Janeva nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvu u slučaju "Reket" rekla je da ne osjeća krivicu.

Kaže i da je ona za sada svjedok o tom slučaju, prenosi portal a1on.

"Moj telefon nije bio formatiran, a ne znam da li će se istraga proširiti. Ja ne osjećam krivicu, biće suđenje i imaćete mogućnost da vidite kako se odvija", rekla je novinarima Janeva ispred skopskog tužilaštva.

Na pitanje zašto je tokom ispitivanja u tužilaštvu bila sa advokatom, šefica Specijalnog tužilaštva odgovorila je da svako ima pravo na pravne konsultacije.

Janeva nije dala dodatne odgovore na pitanja, niti je rekla da li zna gdje se nalazi novac koji je iznuđen od biznismena Jordana Kamčeva.

Na optužbe tužioca Lile Stefanove, koja je izjavila da je Janeva tražila zatvaranje predmeta "Poštanka banka" pod uslovom da osumnjičeni vrate novac, ali da ne budu optuženi, Janeva je rekla da će vremenom objasniti i taj slučaj.

Glas Janeve čuje se u jednom od razgovora između optuženog Bojana Jovanovskog - Bokija 13 i biznismena Jordana Kamčeva. Ona se, naime, u tom razgovoru obraća Kamčevu rečima: "Ne brini, sve će biti ok".

Jovanovski i Zoran Milevski za sada su jedini optuženi u slučaju "Reket" za iznudu više od milion evra od biznismena Kamčeva u zamjenu za oslobađanje od pritvora, a to rješenje bi, inače, morala da potpiše Janeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije