Ex -Yu

Slučaj nestale Antonije Bilić: Danas rezultati DNK analize

Slučaj nestale Antonije Bilić: Danas rezultati DNK analize
Slučaj nestale Antonije Bilić: Danas rezultati DNK analize

ZAGREB - Dvije sedmice nakon nestanka 17-ogodišnje Antonije Bilić iz okoline Drniša u Dalmatinskoj Zagori, hrvatska policija u masovnoj potjeri skoncentrisala se na potragu za vozačem u čiji je kamion ušla djevojka nakon čega joj se gubi svaki trag.

Kako izvještava Hrvatske televizija, policija traga za 43-ogodišnjim vozačem, čiju su kuću juče pretražili u selu Bilišane Donje kod Obrovca, a koji je već osumnjičen za silovanje u BiH. U kabini kamiona koji je vozio, forenzičari su pronašli vlasi ženske kose, ali tek treba utvrditi da li one pripadaju nestaloj Antoniji.

Rezultati vještačenja trebalo bi da budu saopšteni tokom dana.

Nakon potrage oko mosta na rijeci Čikoli kod Drniša na kome mještani obično stopiraju vozila, policija je danas blokirala Bilišane Donje i pretražuje svaku kuću i teren. Među tim kućama su i one koje je koristio 43-godišnji vozač za kojim traga policija.

Portparolka Šibensko-kninske policijske uprave Marica Kosor potvrdila je da su na obrovačkom području pretražene dvije kuće, ali nije rekla čije.

"Kuće su pretražene, jer su podaci koje je policija prikupila upozoravali da bi se u njima mogli pronaći dokazi u vezi s nestalom Antonijom", prenose mediji njene riječi.

Po pisanju "Večernjeg lista", nakon jučerašnjeg pretresa kuće koju posljednjih godina koristi D.P., nakon što se vratio iz Srbije, policija je iznijela javnosti još nepoznate predmete.

U novu pretragu na širem terenu trebalo bi da se uključi oko 300 policajaca i navodno članovi Gorske službe spasavanja (GSS), piše list.

Antonija, inače maturantkinja, koja je po pričanju porodice mirno dijete i do sada nije bježala od kuće, viđena je 7. juna da se ukrcava u kamion s plavom ceradom, nakon čega joj se gubi svaki trag. Posljednji put signal mobitela zabilježen je na području Karlovca.

Podršku Antonijinoj porodici dali su brojni građani Hrvatske koji su organizovali i skupove podrške, a po gradovima su nalijepljeni  oglasi s Antonijnim likom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije