Ex -Yu

Slučaj "zamrzivač": Smiljanin muž odbio da svjedoči

Slučaj "zamrzivač": Smiljanin muž odbio da svjedoči
Foto: Screenshot/24sata.hr | Slučaj "zamrzivač": Smiljanin muž odbio da svjedoči

VARAŽDIN - Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec za ubistvo sestre Jasmine Dominić, čije tijelo je u februaru pronađeno u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu.

Rasprava je počela u devet sati na Županijskom sudu u Varaždinu, a trebalo je da svjedoči Smiljanin suprug Ivan. Ali na pitanje sudije da li želi da svjedoči, rekao je da ne želi i napustio sudnicu. Na izlasku je razmijenio poglede sa svojom suprugom.

On je, naime, iskoristio zakonsku blagodat i odbio da svjedoči. Treblao je da svjedoči još prošle sedmice, ali se nije pojavio. Sudu je telefonski javio da ne može doći zbog posla.

Ivan Srnec je tokom istrage bio na poligrafskom testiranju zbog sumnje da ima saznanja o Jasmininom nestanku. Policijski službenik je rekao da je od Ivana Srneca saznao da su mu postavljena neugodna pitanja te je prekinuo poligrafsko testiranje.

Sijeda vlas

Sudija je nastavio s čitanjem nalaza koji se odnosi na identifikaciju žrtve. Pregledane su i fotografije koje je kćerka Smiljane Srnec slala policajki Silviji Maraković, a na njima se nalazi unutrašnjost zamrzivača.

Smiljanin branilac je ukazao na detalj sa fotografija sa obdukcije, a to je sijeda vlas koja je pronađena na desnoj ruci na tijelu Jasmine. Tvrdi kako Jasmina, u trenutku kada je ubijena, nije imala sijedu kosu. Sugerisao je kako bi na toj vlasi mogao biti DNK ubice i zapitao se zašto ta vlas nije evidentirana i istražena.

Podsjetimo, Smiljana Srnec, rođena 1974. godine, optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977. godine, ubila u ljeto 2000. s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu nanijevši joj višestruke prelome kostiju glave od kojih je preminula. Tijelo je potom, prema optužnici, sakrila u zamrzivač.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije