Ex -Yu

Smiljana Srnec optužena zbog ubistva sestre čije je tijelo nađeno u zamrzivaču

Smiljana Srnec optužena zbog ubistva sestre čije je tijelo nađeno u zamrzivaču
Foto: Arhivska fotografija | Smiljana Srnec optužena zbog ubistva sestre čije je tijelo nađeno u zamrzivaču

VARAŽDIN - Optužnica protiv Smiljane Srnec zbog ubistva sestre Jasmine Dominić u Palovcu podignuta je danas, saznaje N1.

ŽDO u Varaždinu je potvrdilo da je podignuta optužnica zbog ubistva Jasmine Dominić. Optužena je Smiljana Srnec koju se tereti da je s najmanje pet udaraca u glavu tvrdim predmetom usmrtila 23-godišnju sestru.

Za optuženu se predlaže pruduženje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sud treba odrediti hoće li donijeti takvu odluku.

"Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona. (11. 7. 2019.) Optužnicom se 45-godišnjakinju tereti da je tokom ljeta 2000. godine u porodičnoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prelome kostiju u području glave, pa je 23-godišnjakinja preminula uslijed zadobivenih ozljeda. U optužnici je predloženo da se 45-godišnjakinji produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", stoji u saopštenju ŽDO Varaždin, prenosi N1.

Tijelo nesretne djevojke, podsjetimo, slučajno je pronađeno 16. februara ove godine u zamrzivaču u porodičnoj kući. Otkrili su ga članovi porodice. Smiljana Srnec uhapšena je istog dana, a od 20. februara se nalazi u zatvoru u Varaždinu. Pritvor joj ističe 16. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije