Ex -Yu

Snijeg pada u komšiluku, 30 cm bijelog pokrivača na Zavižanu (FOTO)

Snijeg pada u komšiluku, 30 cm bijelog pokrivača na Zavižanu (FOTO)
Foto: Facebook / IstraMet | Snijeg pada u komšiluku, 30 cm bijelog pokrivača na Zavižanu (FOTO)

​ZAVIŽAN - Snježni pokrivač zabijelio je područje Gorskog kotara i Like u Hrvatskoj. Hladni vazduh sa sjevera donio je pad temperature. Na Zavižanu je palo gotovo 30 centimetara snijega, a očekuje se da će snježne pahulje i susnježica padati povremeno i u srijedu, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

U Delnicama je izmjereno 14 centimetara snijega, na Pargu devet, a u Crnom Lugu tri. Snježni prekrivač prekrio je i Platak, vidljivo je na veb kamerama. Tamo su na ceste izašle i grtalice, a jedna je zapela u snijegu. Zbog snijega u Delnicama najviše su zabrinuti poljoprivrednici koji kažu da će poljoprivredne kulture, pogotovo procvjetale voćke, teško podnijeti ovakvu naglu promjenu vremena, javlja "HRT".

Stanovnici Delnica kažu da nije prvi put da ih je snijeg zatrpao u ovo doba godine, ali nadaju se da se neće dugo zadržavati.

"Bilo je proljeće, zapravo i ljeto već, a evo sada je Božić. A šta možemo? To je kod nas tako. Za 1. maj uvijek je znao zadnji snijeg pasti" zaključila je jedna mještanka.

I Nacionalni park Sjeverni Velebit okovan je snijegom. 

Iz HAK-a takođe napominju da u Gorskom kotaru povremeno i mjestimice pada snijeg te ističu da su zimski uslovi i zabrana saobraćaja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na državnim, županijskim i lokalnim putevima u Gorskom kotaru: Zdihovo-Stubica-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, Prezid-Parg-Delnice, Stubica-Hreljin Ogulinski, Brod na Kupi-Delnice, Parg-Čabar, Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja.

Takođe i na cestama: Vrata-Fužine, Platak-Kamenjak, Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, Hreljin-Zlobin-Fužine, Bukovac-Vrata-Fužine, Sopač-Mrkopalj-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim putevima na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja.

Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima, prenosi "24Sata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije