Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Sofija sve bolje, roditelji apeluju: Treba pomoći i drugoj djeci

Sofija sve bolje, roditelji apeluju: Treba pomoći i drugoj djeci
Foto: Screenshot RTS | Sofija sve bolje, roditelji apeluju: Treba pomoći i drugoj djeci
N.N.

Prošla su dva mjeseca otkako je mala Sofija Markuljević s roditeljima otišla na liječenje u San Francisko. Stigle su i vijesti koje cijela Srbija željno očekuje: Sofija je svakim danom sve bolje. Stefan i Marija Markuljević sada apeluju na sve ljude dobre volje da se priključe akcijama za pomoć u liječenju druge bolesne djece.

Sofija Markuljević je s roditeljima Stefanom i Marijom oko dva mjeseca u Los Anđelesu gdje je 2. septembra primila zolgensmu - lijek za liječenje spinalne mišićne atrofije, najskuplji na svijetu i registrovan samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Otac Stefan objašnjava za RTS da Sofija od tada dobija velike količine steroida i da je iz tog razloga potrebno stalno praćenje u bolnici i analize krvi i ostalih parametara koji su potrebni.

"Svakodnevica nam je takva da imamo stalno vežbice, što fizikalnu terapiju, što okupacionu, bazen i to je nešto što doprinosi Sofiji da bude mnogo bolje. Sofija je mnogo jača, mnogo čvršća, jače se dere i plače što je jako dobro i ima odlične rezultate", priča Stefan.

Dodaje i da zna da ne može sve to preko noći i da je daleko od odličnog ali je, kako kaže, mnogo bolje nego što je bilo.

"Moram da se zahvalim svim porodicama ovde u Los Anđelesu koje su nam pomogle kada smo došli, da se snađemo, smestimo, pronađemo bolnicu i sve ono što nam je bilo potrebno i uvek su bili tu za nas i ovim putem želim da im kažem hvala", zahvalan je otac Sofije.

Marija, Sofijina majka, istakla je takođe da se veliki broj ljudi u Los Anđelesu uključio kada je Sofiji bila potrebna pomoć i puno im pomogao.

Dodala je i da se i sada na razne načine uključuju u akcije za Lanu, Minu, Aniku, Olivera i svu drugu djecu kojima je potrebna pomoć.

"Mi još jednom želimo da se zahvalimo svima vama koji ste Sofiji dali šansu da dođe ovde da dobije terapiju i da se svi zajedno borimo da ona bude bolje. Na sve moguće načine ste nam pomogli i želimo da apelujemo na sve koji su u mogućnosti da se takođe uključe u akciju za Lanu, Minu, Aniku, Olivera i drugu decu i da uz božiju pomoć sva ta deca dobiju terapiju i da se ovde pridruže Sofiji", poručila je Marija Markuljević za RTS iz Los Anđelesa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije