Ex -Yu

Sofronijević stabilno, na Kosovskoj Mitrovici mirno

Sofronijević stabilno, na Kosovskoj Mitrovici mirno
Foto: Tanjug/AP | Sofronijević van životne opasnosti, na Kosovskoj Mitrovici mirno

KOSOVSKA MITROVICA - Na sjeveru Kosovske Mitrovice jutros je mirno, ali napeto, poslije akcije interventne jedinice kosovske policije u sjevernom dijelu Mitrovice i u Zvečanu.

U sukobima je povrijeđeno više civila, a ranjeni Srećko Sofronijević je trenutno stabilno, ali opasnost po njegov život nije prošla.

Podsjetimo, pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u srijedu ujutru su zatvorili više prodavnica u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima, kako bi, kako su saopštili, spriječili krijumčarenje robe.

To je izazvalo reakciju žitelja na sjeveru Kosmeta, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice. Policija je okupljenje Srbe pokušala da rastjera suzavcem i šok bombama, a oni su uzvratili kamenicama. Tada je došlo i do pucnjave.

Juče postavljene barikade u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i u mjestu Rudare su uklonjene, tako da je saobraćaj prohodan.

Policija je saopštila da je zbog sukoba uhapšeno osam osoba, a da su za desetak raspisane potjernice. Među njima je i dvoje Srba.

Sofronijević stabilno

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Sjevernoj Mitrovici dr Zlatan Elek rekao je za Kosovo onlajn da je zdravstveno stanje teško povrijeđenog Srećka Sofronijevića, trenutno stabilno, ali da opasnost po njegov život nije prošla.

U bolnici u Mitrovici je pregledano još nekoliko osoba koje su povrijeđene tokom akcije policije, ali je većina njih zatražila da bude puštena kući.

Još ima tragova sukoba u Mitrovici i u Zvečanu, na ulicama su patrone od ispaljenih metaka i šok bombi. Ispaljeno je na stotine metaka, a kosovska policija tvrdi da su i demonstranti koristili vatreno oružje, piše Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije