Ex -Yu

Split: Vlasnik i kapetan broda braniće se sa slobode

Split: Vlasnik i kapetan broda braniće se sa slobode
Foto: N.N. | Split: Vlasnik i kapetan broda braniće se sa slobode

SPLIT - Uhapšeni vlasnik i kapetan broda na kojem je u utorak na Hvaru od trovanja ugljen-monoksidom umro 57-godišnji italijanski turista, izjasnili su se danas u Opštinskom državnom tužilaštvu u Splitu kao nedužni, a u nastavku sudskog postupka braniće se sa slobode jer nije predložen ipritvor.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela 23-godišnji vlasnik motorne jahte i 27-godišnji kapetan broda juče su uhapšeni i privedeni u policiju.

U današnjem iskazu u splitskom Opštinskom državnom tužilaštvu obojica su istakli kako su oni pružali pomoć unesrećenim italijanskim turistima tokom uplovljavanja u hvarsku luku i da su još uvek potreseni svime što se dogodilo, piše danas "Slobodna Dalmacija", prenjela je Hina.

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska izvijestila je juče kako postoji osnovana sumnja da su njih dvojica protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputstvima u pogledu sigurnosti korišćenja uređaja, 8. avgusta 2019. ugradili benzinski generator-agregat s vazdušnim hlađenjem u mašinski prostor motorne jahte.

Zbog njegovog rada došlo je do isticanja otrovnih gasova u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina, i posljedično trovanja putnika.

Vlasnik i kapetan broda izrazili su žaljenje zbog događaja i uputili saučešće porodici preminulog Italijana.

Na brodu je od posljedica trovanja umro italijanski državljanin Eugenio Vinči (57), a pet osoba, među kojima dvoje djece od pet i 11 godina, prevezeno je zbog teškog zdravstvenog stanja u KBC Split.

Stanje djece i dalje je kritično, rekla je direktorka Zavoda za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom negom Branka Polić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije