Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Sputnjik: Srbija ove godine u sedam vježbi sa ruskom vojskom

Sputnjik: Srbija ove godine u sedam vježbi sa ruskom vojskom
Foto: mod.gov.rs | Sputnjik: Srbija ove godine u sedam vježbi sa ruskom vojskom
Tanjug

BEOGRAD - Vojska Srbije ove godine učestvovaće u sedam vježbi sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije, a po prvi put srpski vojnici tokom jeseni boraviće na vježbama koje organizuje Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODKB).

Saradnja će ove godine biti proširena, a u njoj će učestvovati pripadnici Vojske Srbije i to ne samo na bilateralnom nivou, prenosi Sputnjik.

"Prošle godine je uspostavljena saradnja koja je rezultirala planiranim učešćem na tri vježbe u 2018. godini. Imajući u vidu da se radi o uspostavljanju nove saradnje, planirano je učešće na nivou posmatrača i to na komandno-štabnoj vježbi ''Sadejstvo 2018'' i taktičkoj vežbi ’Neraskidivo bratstvo 2018‘ u Ruskoj Federaciji, dok je na vježbi ''Kobalt'' u Kazahstanu predviđeno učešće našeg izviđačkog odeljenja", kaže za Sputnjik kapetan fregate Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Srbija je od 2013. godine posmatrač u ODKB-u. Predstavnici Srbije redovno posjećuju Skupštine ODKB-a na kojima se razmatraju pitanja koja se tiču saradnje država-članica na međunarodnom planu, kao i u vojno-političkoj, pravnoj i drugim oblastima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije