Ex -Yu

Srbin preminuo kad je čuo za događaje na KiM, dvojica povrijeđenih stabilno

Srbin preminuo kad je čuo za događaje na KiM, dvojica povrijeđenih stabilno
Foto: Tanjug | Srbin preminuo kad je čuo za događaje na KiM, dvojica povrijeđenih stabilno

KOSOVSKA MITROVICA - Dvojica Srba, ranjenih jutros u Zubinom potoku u pucnjavi pripadnika kosovske policije, Boban Janićijević (1976) i Radenko Milovanović (1979), koji su primljeni u KCB Kosovska Mitrovica, stabilno su i van životne opasnosti. Jedan bivši pripadnik srpske policije preminuo je od posljedica srčanog udara kada je čuo za događaje na KiM.

Janićijević je primljen sa otvorenim povredama lijeve potkoljenice, a Milovanović sa zatvorenim povredama desne potkoljenice, rekao je Tanjugu zamjenik direktora KCB Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

Oba pacijenta su, kako je dodao, u stabilnom stanju, i u toku su dijagnostički procesi.

"Imamo informacije iz Doma zdravlja Zubin potok da ima dosta građana koji su doživeli lakše telesne povrede i podatke da je načinjena velika materijalna šteta na kućama i objektima u opštini Zubin potok i na vozilima koja su bila uredno parkirana pored puta", rekao je Elek.

Elek kaže da još uvijek nemaju informacije o tačnom broju povrijeđenih prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU.

"U više navrata smo pokušali da uspostavimo veze sa opštinom Zubin potok, ali te veze su bile ometane. Ovi pacijenti su povređeni dva-tri sata pre nego što su doveženi u KCB, jer je postojala opstrukcija od strane specijalnih jedinica ROSU da se oni prevezu do Kliničko-bolničkog centra pa su morali da budu zbrinuti u Domu zdravlja Zubin potok, jer je taj pravac bio zatvoren čak i za transport pacijenata”, objasnio je Elek.

Elek očekuje još pacijenata i naglašava da su svi ljekari spremni.

"Imamo dovoljno materijala za zbrinjavanje naših pacijenata i eventualno povređenih koji bi trebalo da stignu u Kliničko-bolnički centar", rekao je Elek i dodao da su dobili informaciju i da je bivši pripadnik srpske policije preminuo u Leposaviću od posljedica srčanog udara kada je čuo za događaje.

Informacije koje pristužu iz Zubinog potoka govore da je sedam lica, slučajnih prolaznika, pretučeno i prevedeno i da je načinjena ogromna materijalna šteta. Posljednja informacija je da su se jedince ROSU povukle iz Zubinog potoka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije