Ex -Yu

Šreder: Najlakše, prvo primiti Srbiju u EU, pa rješavati Kosovo

Šreder: Najlakše, prvo primiti Srbiju u EU, pa rješavati Kosovo
Foto: Tanjug | Šreder: Najlakše, prvo primiti Srbiju u EU, pa rješavati Kosovo

BEOGRAD - Bivši njemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je danas na konferenciji "Wolrd minds" da je najlakše prvo primiti Srbiju u EU, pa onda rješavati pitanje Kosova, na šta je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio da se to, nažalost, neće dogoditi.

"Po mom mišljenju, najlakše rješenje je primiti prvo Srbiju i EU, a onda razmatrati moguće rješenje Kosova. Da ne budem negativan, mislim da je Srbija na veoma dobrom putu", rekao je Šreder, a prenosi "Blic".

On je istakao i da kada je riječ o ekonomskom dijelu, Srbija ispunjava sve uslove, a neke i iznad zadatih kriterijuma.

Šreder je to rekao, tokom razgovora na skupu "World minds" sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji vodi direktor "Ringiera" Mark Valder, na Valderovo pitanje kako mu izgleda pitanje Kosova, pošto "predsjednik Vučić kaže da smo izgubljeni".

Predsjednik Srbije je, na pitanje Valdera gdje smo trenutno kad je riječ o Kosovu, rekao da smo "svi izgubljeni u vremenu i prostoru".

"Reći ću vam iskreno, razgovarali smo o tome skoro pet sati i onda sam dobio poruku: Moramo da ubrzamo rešenje, da pojačamo napore da rešimo pitanje Kosova. Priština ne može da se konsoliduje bez Srbije, a mi ćemo uraditi najbolje što možemo da sačuvamo mir i stabilnost", rekao je Vučić.

Konferencija "World minds" se održava danas u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije