Ex -Yu

Srednjoškolci nabavljaju drogu preko Instagrama?

Srednjoškolci nabavljaju drogu preko Instagrama?
Foto: N.N. | Srednjoškolci nabavljaju drogu preko Instagrama?

PODGORICA - Uprava podgoričke škole i roditelji dvoje srednjoškolaca prijavili su nedavno policiji da nepoznata lica na društvenoj mreži Instagram, preko stranica koje nude prodaju nargile, kafe i pice na parče, učenicima prodaju marihuanu i ekstazi.

Direktor NVO 4 lajf Saša Mijović kazao je za Dan da im se posljednjih mjeseci obraćaju roditelji učenika kojima se putem društvene mreže Instagram prodaju marihuana i ekstazi, zbog čega apeluje na policiju da preduzme aktivnosti i otkrije ko na ovaj način distribuira narkotike.

Majka srednjoškolca iz Podgorice, koja se obratila školi, nakon čega je i uslijedila prijava policiji, ispričala je za Dan da je stanje među djecom tog uzrasta alarmantno i da većina učenika iz odjeljenja njenog sina konzumira marihuanu kupljenu preko Instagrama.

Ona se za pomoć obratila školi i profesorima, koji su slučaj prijavili policiji.

“Prinuđeni smo da djecu stalno odvodimo na testiranje krvi. I moja prijateljica zajedno sa mnom na svakih 15 dana odvodi svoje dijete na analizu krvi, a posljednje testiranje je pokazalo da je moj sin pozitivan na marihuanu. Kada smo ih malo pritisli i natjerali da pričaju o tome šta rade, kazali su da drogu kupuju lako i jeftino preko Instagrama. Narkotike naručuju preko stranica čiji su prijatelji i koje imaju potpuno normalne nazive Nargila za prijatelje, Ljubitelji kafe, Kafa u Mrvice", ističe majka 17-godišnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije