Ex -Yu

Srpska lista: Edita Tahiri priziva sukob

Srpska lista: Edita Tahiri priziva sukob
Foto: Twitter/Edita Tahiri | Srpska lista: Edita Tahiri priziva sukob

PRIŠTINA - Izjava bivšeg šefa pregovaračkog tima Prištine Edite Tahiri kojom se najavljuje rat između Srba i Albanaca predstavlja najopasnije zveckanje oružjem i prizivanje sukoba na koje bi morali da reaguju svi politički predstavnici u Prištini, ali i međunarodni, posebno Kfor, Euleks, EU i Unmik, poručuju iz Srpske liste.

Srpska lista očekuje da će ovakva izjava naići na najširu moguću osudu, ali i da će tužilaštvo u Prištini pokrenuti postupak protiv Tahirijeve, jer je njena izjava izazvala uznemirenje građana i podstiče mržnju između zajednica na Kosmetu.

"Edita Tahiri je, na skupu gde je tema bila učešće žena u mirovnim procesima, prizivala sukobe, negirajući mogućnost pronalaženja kompromisnog, održivog i mirnog rešenja problema na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste napominju da je u prethodnim decenijama bilo dovoljno sukoba, stradanja i patnje.

Prema navodima prištinskih medija, bivši šef pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je, na skupu "Put ka konačnom sporazumu Kosova i Srbije" u Prištini, da će se dogoditi rat ukoliko Srbija ne prizna nezavisnost samoproglašenog Kosova.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije