Ex -Yu

Srpska lista Štrpce osudila akciju tzv. kosovske policije

Srpska lista Štrpce osudila akciju tzv. kosovske policije
Foto: Tanjug/AP arhiva | Srpska lista Štrpce osudila akciju tzv. kosovske policije

ŠTRPCE - Opštinski odbor Srpske liste u Štrpcu saopštio je da su na današnjoj hitnoj sjednici donijeli zaključak u kome najoštrije osuđuju način na koji je policija izvela akciju u Štrpcu, a u kojoj su, kako navode, djeca i porodice funkcionera Srpske liste bili izloženi brutalnom upadu u njihove domove i zastrašivanju u ranim jutarnjim satima.

U saopštenju Srpske liste navodi se da je činjenica da je cio proces mogao da se uradi na drugačiji način, ali je, kako ističu, očigledno nekom bila potrebna "medijska i filmska predstava".

To je, ocijenjuju, bilo učinjeno kako bi se, ne samo zastrašile porodice funkcionera, već i kako bi se poslala poruka svim drugim građanima da se nakon akcija na sjeveru, sada u jednoj većinsko srpskoj opštini na jugu, sprovode slične akcije pod izgovorom borbe protiv korupcije.

"Nije prvi put da se upravo u našoj opštini sprovode ovakve akcije, ali se unazad uvek pokazalo da su one bile više kao spektakl za javnost, a manje kao zaista borba protiv kriminala i korupcije. Narod Štrpca, njegovi građani, su duboko uznemireni zbog svega onoga što je danas moglo da se vidi u Štrpcu", navodi se u saopštenju.

Ističu da je blokada institucija gdje je Opština Štrpce bila tokom cijelog dana zatvorena kao i blokirane ulice tokom cijelog jutra vratila građane u vrijeme za koje su mislili da je davno iza njih.

U saopštenju se navodi i da opštinski odbor Srpske liste i svi njeni članovi pružaju podršku svim privedenim članovima Srpske liste i njihovim porodicama.

"Znamo i verujemo da će se dokazati da su optužbe protiv njih neosnovane. Celokupnu situaciju i način na koji je sprovedena akcija vidimo kao atak na sve nas, atak na Srpsku listu, na Bratislava Nikolića koji se godinama borio i izborio za mir i suživot, da opština Štrpce danas bude primer multietničnosti na Kosovu, što očigledno nekom smeta", navodi Srpska lista u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije