Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Srpski ambasador u Podgorici pozvan na razgovor

Srpski ambasador u Podgorici pozvan na razgovor
Foto: N.N. | Srpski ambasador u Podgorici pozvan na razgovor
N.N.

PODGORICA - Ambasador Srbije Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zbog kontinuiranih, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima naše države, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Republike Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića, saopšteno je iz MVP.

Tom prilikom, kako se navodi, državni sekretar Ambasade Zoran Janković ocijenio je da su izjave ministra u Vladi Republike Srbije zabrinjavajuće i neprimjerene, i prenio očekivanje da će se zvanični Beograd ograditi od pomenutih izjava.

"Teške kvalifikacije iznesene na račun predsjednika Crne Gore neprihvatljive su, nisu na liniji dobrosusjedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dvije države", navodi se.

Kako se dodaje, ambasador Janković je ocenio neprimjerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji, povodom nacrta Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica Crne Gore.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije