Ex -Yu

Srpski carinici otkrili neobičan slučaj krijumčarenja ljudi

Srpski carinici otkrili neobičan slučaj krijumčarenja ljudi
Foto: Uprava carina Republike Srbije | Srpski carinici okrili neobičan slučaj krijumčarenja ljudi
N.N.

Carinici Uprave carina Republike Srbije su se 24. avgusta 2020. godine na prelazu Gradina suočili sa još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su 31-godišnju Marokanku pronašli u namjenski napravljenom ''bunkeru'' za krijumčarenje.

Slučaj je otkriven na ulaznoj strani prelaza Gradina oko 08:45 časova, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao kombi švedskih registarskih oznaka.

Kombijem je upravljao 73-godišnji švedski državljanin marokanskog porijekla koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Carinici su se u saradnji sa graničnom policijom ipak odlučili za detaljan pregled, što se ubrzo pokazalo kao dobra odluka.

U improvizovanoj komodi koju je pomenuti putnik prevozio u teretnom dijelu kombija, otkrivena je 31-godišnja Marokanka koja je tu bila sakrivena.

Da bi to uopšte bilo moguće, fioke komode su namjerno skraćene, kako bi se napravio neophodan prostor, a potom pokrivene i dušecima.

Sakrivena osoba je kod sebe imala pasoš Maroka, a u razgovoru sa putnicima, carinici su saznali da je riječ o bračnom paru čija je namjera bila da prođu kroz Srbiju na putu do Švedske.

Naime, muškarac je izjavio da je pokušao da prokrijumčari suprugu, jer nije imala vizu koja joj je potrebna za ulazak u Srbiju.

(novosti.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije