Ex -Yu

Srušio se još jedan dio zgrade na Vračaru, stanari bez krova nad glavom

Srušio se još jedan dio zgrade na Vračaru, stanari bez krova nad glavom
Foto: N.N. | Srušio se još jedan dio zgrade na Vračaru, stanari bez krova nad glavom

BEOGRAD - Još jedan dio zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru srušio se danas oko podneva, a stanari, koji su sat ranije došli kako bi provjerili da li je počelo zasipanje pijeskom, tvrde da ništa nije urađeno da bi se urušavanje spriječilo.

Stanari nisu željeli pred kamere, ali su novinarima prenijeli da su došli kako bi obišli zgradu i da su tada zatekli jedan bager i radnika koji im je prenio da obustavlja radove, jer je od šefa dobio takav nalog.

Na njihovo pitanje ko je šef, da li izvođač radova ili investitor, nisu dobili odgovor, a kako kažu, desetak minuta nakon toga dio zgrade se srušio.

Jedna od stanarki je rekla da su radovi na zasipanju trebalo da počnu još u subotu, ali da tri dana niko ništa nije radio.

Stanari tvrde da im je rečeno da će danas 10 kamiona zemlje da se naspe i da će hidrauličnim podupiračem biti spriječeno dalje rušenje.

Smatraju da nekome odgovara da se zgrada sruši i da zato do danas nije ništa urađeno da se zgrada ne bi srušila.

Podsjećaju da su juče imali sastanak sa zamjenikom gradonačelnika i nadležnima u Gradu Beogradu, sa kojima su pričali o rješavanju njihovog problema, a na sastanku im je rečeno, kako kažu, da će u zavisnosti od bezbjednosne procjene pokušati da im se izvuku stvari.

Stanari navode da je i za sutra zakazan sastanak s predstavnicima grada i čekaju da vide šta će im biti ponuđeno.

Najavljuju da u slučaju da zgrada bude u potpunosti srušena, a njihove stvari ne budu iznesene, oni sa porodicama i prijateljima će doći da "kopaju po ruševinama" kako bi izvukli bar najosnovnije stvari, među kojima su i lična dokumenta, fotografije...

Dio zgrade u Vidovdanskoj urušio se u petak, a stanari objekta su ostali bez krova nad glavom i privremeno su smješteni u hotelu "Slavija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije