Ex -Yu

Šta predviđa rezolucija o Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore

Šta predviđa rezolucija o Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore
Foto: skupstina.me | Šta predviđa rezolucija o Srebrenici koju je usvojila Skupštna Crne Gore
Tanjug

PODGORICA - Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici Skupština Crne Gore je potvrdila da se na tom prostoru tokom proteklog rata dogodio "genocid" na, kako se navodi u dokumentu, tlu Evrope nakon Drugog svetskog rata, a u kojem je stradalo preko 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti.

Rezolucijom se zabranjuje javno negiranje postojanja ili umanjenje "genocida u Srebrenici".

Tim skupštinskim dokumentom, donesenim na inicijativu Bošnjačke stranke, višegodišnjeg koalicionog partnera u vlasti DPS-a Mila Ðukanovića, 11. jul je proglašen Danom sjećanje na žrtve Srebrenice.

Njome se takođe pozivaju nadležne institucije na sprovodenje istraga i procesuiranja optuzenih za, kako se navodi, "genocid u Srebrenici, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti".

Rezolucijom je izraženo saosjećanje za sve žrtve u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i za njihove porodice i "poziva sve susjedne države da nastave da obezbjeđuju pravdu i dugoročnu podrsku preživjelima".

Kao razlozi za donošenje ove rezolucije navedene su pravosnažne presude Haskog tribunala i Medunarodnog suda pravde, kojima je, kako se navodi, "utvrdeno da je u Srebrenici jula 1995. godine izvrsen genocid sa preko 8.000 ubijenih bošnjackih civila, kao i na osnovu usvojenih Rezolucija u Evropskom parlamentu i Kongresu Sjedinjenih Američkih Država kojima se osuđuje genocid počinjen u Srebrenici".

U obrazloženju se navodi da usvajanjem ove rezolucije, Crna Gora kao punopravna članica NATO-a, pokazuje posvećenost evropskim i evroatlantskim vrijednostima, čime jasno potvrduje da je "lider u regionu na planu promovisanja demokratskih vrijednosti, ljudskih prava i temeljnih sloboda i suživota, kao najvećih vrijednosti društva".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije