Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Stanovi za izbjeglice iz BiH i Hrvatske u Bajinoj Bašti

Stanovi za izbjeglice iz BiH i Hrvatske u Bajinoj Bašti
Foto: Ilustracija | Stanovi za izbjeglice iz BiH i Hrvatske u Bajinoj Bašti
Srna

BAJINA BAŠTA - U Bajinoj Bašti uručeni su ključevi 20 stanova izbjegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske sa prebivalištem na teritoriji te opštine.

Ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi 363.426 evra, a sredstva su obezbjeđena iz fonda Regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator EU, dok je opština Bajina Bašta obezbjedila građevinsko zemljište i prateću infrastrukturu.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović zahvalio je na strpljenju korisnicima koji više od dvije decenije čekaju svoj krov nad glavom i podsjetio da je do sad više od 4.000 porodica dobilo stambeno rješenje kroz Regionalni stambeni program.

Predstavnik Delegacije EU u Srbiji Enriko Vinsentin istakao je da će EU i dalje podržavati Regionalni stambeni program sa ciljem da sva planirana stambena rješenja budu dodjeljena, prenosi RTS.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbjedi trajna stambena rješenja za najugroženije izbjegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Savjeta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je i najveći donator, SAD, Njemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije