Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Starac pokosio dvije djevojčice na pješačkom prelazu

Starac pokosio dvije djevojčice na pješačkom prelazu
Foto: N.N. | Ilustracija
N.N.

Dvije djevojke od 16 godina prelazile su ulicu u Zadru, a poslije nekoliko minuta završile su na putu do hitnog prijema s jakim bolovima i višestrukim prelomima. Bio je ponedjeljak, nešto prije 16 časova, a srednjoškolke su išle na odbojkašku utakmicu na turniru između srednjih škola.

Put su prelazile na pješačkom prelazu. Stala im je gospođa u automobilu i pustila ih da prođu. Cure su krenule. A onda ih je pokosio starac (71) u "citroenu" zadarske registracije. Dojurio je iza kola koja su se zaustavila, ali nije stao, nego je zaobišao i pokosio obje curice, oborivši ih na put. Teško ih je povredio.

"Dvije djevojke prelazile su cestu i išle su prema dvorani. Žena im je stala, ali iza nje je dojurio taj vozač u punom gasu. Zaobišao je zaustavljeni automobil i udario u djevojčice. Obje su pale! Jedna je na trenutak izgubila svijest, a druga je jaukala od bolova".

Vozač koji ih je pokosio, vikao je na njih iz automobila da što ne gledaju kuda idu i zašto drže mobilne u ruci! Htio je i pobjeći nakon nesreće, ali ljudi mu nisu dali, preprečili su mu put automobilima", kaže čovek koji je želio da ostane anoniman.

Jednoj je stradala ključna kost, trtica, nadlaktica i udarila je kičma, ali je nakon medicinske obrade puštena na kućnu njegu. Druga je još u bolnici i u utorak joj je bila zakazana operacija kolena. Kažu da je vozač prebrzo vozio.

(Kurir.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije