Ex -Yu

Stefanović: Dok sam u MUP, boriću se za red i mir

Stefanović: Dok sam u MUP,  boriću se za red i mir
Foto: Tanjug | Stefanović: Dok sam u MUP, boriću se za red i mir

BEOGRAD - Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će se, dok je na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) boriti za red i mir, jer građani to očekuju od policije i za to je plaćaju.

Stefanović je novinarima na pres konferenciji govoreći o incidentu u Lučanima rekeo da Srbija insistira na borbi protiv nasilja i da država ima snage da pokaže da je jača od toga, ali da, nažalost, jedan dio političara u javnosti vrlo oštro to propagira, a i često, kako kaže, pređe sa riječi na djela.

"S vremena na vreme odluče najčešće neku ženu da isprebijaju ne bi li valjda pokazli kakve su muškarčine i kako su jaki...", prokomentarsao je Stefanović.

Kaže da ga raduje što većina građana to ne podržva, jer, kako ističe, nije suština u tome koliko neko viče i koliko je bahat, već koliko će neko fabrika da otvori i koliko će da poveća plate i penzije.

On je pozvao sve da se uzdrže od nasilja, nevažno kojoj stranci pripadaju.

"Molim da se uzdrže od nasilja, nasilje ništa dobro ne donosi nikome. Možemo da razgovaramo, da budeo suparnici, ali nasilje na ulici, koje će rađati sukobe među ljudima - ne vidim kome je dobro donelo", rekao je Stefanović.

"Oni koji pozivaju na rušenje paljenje, sukobe, verujem da ili nisu normalni i ne znaju šta govore", rekao je Stefanović i poručio da takva vrsta ponašanja može samo da ih vrati unazad i da ih uvede u neko zlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije