Ex -Yu

Stefanović: Hapšenje srpsko-italijanske narko grupe udarac za mafiju

Stefanović: Hapšenje srpsko-italijanske narko grupe udarac za mafiju
Foto: N.N. | Stefanović: Hapšenje srpsko-italijanske narko grupe udarac za mafiju

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je hapšenjem srpsko-italijanske kriminalne grupe, koja se se sumnjiči da je u dužem vremenu krijumčarila i distribuirala kokain u zemljama Evropske unije, zadat ozbiljan udarac mafiji.

Stefanović je za TV Pink istakao da su srpski i italijanski policijaci u toj akciji uhapsili 20 osoba, zaplijenili 24 kilograma kokaina, 12 kilograma marihuane, nešto municije, dva pištolja i više vozila.

"Oni su bili povezani sa ciljem da prodajom narkotika ostvare profit. Jednako je važno da se hapse i u Srbiji i u Evropi, zato što ta droga može doći i do naše dece i do bilo kog drugog deteta. Zato je i važno da se dobro saraduje sa drugim službama", istakao je Stefanović.

Dodao je da je akcija bila pažljivo izvedena u saradnji sa italijanskom policijom i naveo da je trajala mjesecima kako bi lanac bio prekinut u pravom trenutku, da bi se došlo do organizatora.

"U toj akciji uhapšena su lica koja se sumnjiče za organizaciju najozbiljnijih transporta i prodaje narkotika. Oni su sada u rukama italijanske i naše policije. Na ovaj način zadat je ozbiljan udarac mafiji. Uhapšeni su povezani rodbinski i sa nekim od najvećih mafija Italije", naglasio je ministar.

On je pohvalio ljude iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uprave kriminalisticke policije za koje kaže da su u kratkom periodu uspjeli da sa stranim policijskim službama razotkriju i razbiju 13 organizovanih kriminalnih grupa.

"Ti ljudi su se svojski potrudili, ne samo da pokažu da je naša policija efikasna i relevantna na nivou Evrope, vec da zaštite našu zemlju od droge", podvukao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije