Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Stefanović: Hrvatskoj je problem što Vučić misli svojom glavom

Stefanović: Hrvatskoj je problem što Vučić misli svojom glavom
Foto: Tanjug | Stefanović: Hrvatskoj je problem što Vučić misli svojom glavom
Tanjug

BEOGRAD - Mislim da Hrvatska prije svega ima problem sa Aleksandrom Vučićem zato što je predsjednik svoje zemlje, koji misli svojom glavom i koji se bori za nacionalne interese Republike Srbije, izjavio je danas Tanjug potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, reagujući na saopštenje Ministarstva inostranih i evropskih poslova Hrvatske.

"Ne samo što Aleksandar Vučić nije uradio ništa loše, već je naprotiv značajno pomogao u unapređenju položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, što pokazuje da oni zapravo ne mogu da prihvate predsednika Srbije koji neće biti samo puki izvršilac onoga što Hrvatska kaže i neće samo klimati glavom na svako njihovo saopštenje", rekao je Stefanović.

On podsjeća da su, nažalost, "imali i prethodne vlade u Srbiji, koje su svaki hrvatski stav i svaku njihovu tvrdnju dočekivali sa potpunim fanatizmom i oduševljenjem, te je očigledno da je Hrvatska navikla na takvo nešto".

"Danas imamo predsednika Srbije, koji se bori za svoju zemlju i za poštovanje svih nacionalnih manjina u našoj zemlji, ali koji neće da izvrće istorijske činjenice i hoće da govori o onome što je istina. I mislim da je to suština njihovog problema" naglasio je Stefanović.

Hrvatsko ministarstvo danas je u saopštenju ocijenilo "kao krajnje neprihvatljivu izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kojom opravdava oružanu pobunu protiv hrvatskih vlasti sa ciljem rušenja ustavnopravnog poretka početkom devedesetih godina".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije