Ex -Yu

Stefanović: Iza demonstracija u Tirani oni koji žele vratiti Blakan u doba ratova

Stefanović: Iza demonstracija u Tirani oni koji žele vratiti Blakan u doba ratova
Foto: Tanjug/Rade Prelic | Stefanović: Iza demonstracija oni koji žele vratiti Blakan u doba ratova

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović poručio je da su antisrpske demonstracije u Tirani organizovali oni koji traže povratak regiona u doba ratova, mržnje i betonskih granica i bunkera.

"Srpsku zastavu spaljivali su sledbenici davno poraženih politika Salija Beriše, ali i svih onih drugih u regionu koji ne mogu da se pomire da se danas rađa jedan novi Balkan, Balkan mira, pružene ruke i saradnje", rekao je Stefanović.

Prema njegovim riječima posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Albaniji i njegovi razgovori sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije Edijem Ramom i Zoranom Zaevom u okviru inicijative "Otvoreni Balkan" još su jedan korak ka miru i saradnji u regionu i jedina politika koja može da vodi u budućnost.

"Ovo su nemoćni trzaji mržnje prema svojim susedima, naspram ogromne želje srpskog, albanskog i makedonskog naroda da prevaziđu razlike koje ih razdvajaju", rekao je on, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Uoči dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Albaniju demonstranti su juče na dva časa blokirali jednu od centralnih ulica u Tirani kako bi iskazali protivljenje kako njegovoj posjeti kao i inicijativi "Otvoreni Balkan", a tokom nereda je spaljena i srpska zastava.

Premijer Albanije Edi Rama, koji je domaćin sastanka rekao je da čina spaljivanja srpske zastave treba da se stide oni koji su je spalili, a da je inicijativa "Otvoreni Balkan" dobra za cijeli region.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije