Ex -Yu

Stefanović ponovio: Policija nije bila u Banjaluci

Stefanović ponovio: Policija nije bila u Banjaluci
Foto: Tanjug | Stefanović ponovio: Policija nije bila u Banjaluci

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ponovio je danas da srpska policija nije bila prisutna na protestima u Banjaluci i ocijenio da takve neozbiljne i neodgovorne izmišljotine unose dodatnu regionalnu nestabilnost.

"Bio sam začuđen da je moguće tako nešto izmisliti", rekao je Stefanović na Pinku.

On je istakao da se Srbija ne miješa u unutrašnje stvari drugih zemalja, ali je one koji plasiraju takve informacije pozvao da prestanu da pokušavaju da uvuku Srbiju u svoje probleme.

Naveo je i da ministar sigurnosti BiH Dragan Meketić, koji je ranije rekao "da ne isključuje mogućnost da su u policijskoj intervenciji u Banjaluci učestvovali pripadnici Specijalne policije iz Srbije", kontroliše i graničnu policiju i da bi morao da zna ko ulazi i izlazi iz zemlje.

"Zamislite da uđu naoružani specijalci u Srbiju, a da ja to ne znam ili da ne mogu da isključim mogućnost da su ušli...Čemu onda služe službe bezbednosti...Takvi ljudi onda ne mogu da obavljaju taj posao... Ne možete da budete toliko neodgovorni", rekao je Stefanović.

Navodeći da srpska policija, pa čak ni administracija MUP, ni na koji način nije bila u Banjaluci tokom protesta, Stefanović je rekao da ne može da razumije taj nivo izmišljotina koje unose i dodatnu regionalnu nestabilnost.

"U trenutku kad se Srbija trudi da bude najbolji mogući komšija, da im ne zgazimo na senku, da pomognemo gde možemo, investiramo novac u bolnice i škole...Ne samo što je to neistina, što i oni znaju, nego zato što se namerno plasira", kazao je Stefanović.

Upitan da li je pozvao Mektića, on je rekao da nema šta da ga pita nakon toga što je rekao.

"Pored činjenice da niko iz srpske policije nije bio tamo, ovo mi se ne sviđa zato što vidim da postoji sličan modus operandi i u drugim zemljama, ne samo u BiH i Srbiji, da pokušaj destabilizacije na ulici treba da bude modus operandi kad nemožete da pobedite na nekim izborima, hajde da napravimo haos u zemlji, da se tučemo štanglama i motkama", rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije