Ex -Yu

Stotine intelektualaca potpisalo apel za odbranu svetinja SPC

Stotine intelektualaca potpisalo apel za odbranu svetinja SPC
Foto: Tanjug/AP | Stotine intelektualaca potpisalo apel za odbranu svetinja SPC

BEOGRAD - Nekoliko hiljada ljudi, među kojima su i brojni intelektualci iz Republike Srpske, potpisali su do sada apel kojim zahtijevaju da anticrkvena, anticivilizacijska i antidržavna praksa u Crnoj Gori odmah bude obustavljena.

Potpisnici apela tako su reagovali na Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je Skupština Crne Gore usvojila 27. decembra i podigli glas protiv, kako su rekli, nasilničkog, protivpravnog pokušaja brisanja istorijskih i imovinskih prava Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori.

Među potpisnicima su, između ostalih, akademici Matija Bećković i Miro Vuksanović, vladika crnogorsko-primorski Amfilohije i vladika Joanikije sa sveštenstvom, predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Predrag Bjelošević, književnici Vladimir Kecmanović, Zoran Kostić, Zlatko Jurić, profesor Miloš Kovačević, dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibor Stević i mnogi drugi.

"Sputnjik" saznaje da administratori zbog velikog broja zainteresovanih ne stižu ni da ažuriraju spisak koji će biti obnavljan i mijenjan i narednih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije