Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Sudar četiri vozila u Hrvatskoj, 10 osoba povrijeđeno

Sudar četiri vozila u Hrvatskoj, 10 osoba povrijeđeno
Foto: Ilustracija | Sudar četiri vozila u Hrvatskoj, 10 osoba povrijeđeno
Tanjug

ZAGREB - Deset osoba povrijeđeno je danas u sudaru četiri vozila, koji se dogodio oko 17 časova na putu Novigrad-Buje u Hrvatskoj, saopštila je istarska poicija.

Hina navodi, pozivajući se na "raspoložive informacije", da su se sudarila dva vozila italijanskih registarskih tablica i po jedno njemačkih i hrvatskih registarskih tablica.

Kako objašnjava, iako se uzroci nesreće još utvrđuju, nezvanične informacije ukazuju na to da su se frontalno sudarila dva vozila, na koje su kasnije naletjela još dva, iz još neutvrđenih razloga.

"U nesreći je povrijeđeno10 putnika, od kojih je šestoro prevezeno u pulsku Opštu bolnicu, a četvoro je na Hitnoj pomoći u Umagu. O kakvim se povredama radi još nije poznato, ali nijedna osoba nije životno ugrožena", rekla je portparolka istarske policije Nataša Vitasović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije