Ex -Yu

Supruga Srpčanina pretučenog u Hrvatskoj: Policiju nisu zanimali detalji

Supruga Srpčanina pretučenog u Hrvatskoj: Policiju nisu zanimali detalji
Foto: Wikimedia Commons / Ilustracija | Supruga Srpčanina pretučenog u Hrvatskoj: Policiju nisu zanimali detalji

Saša Vukojević (30), Srbin s austrijskim državljanstvom koji je brutalno pretučen u srijedu oko 19 sati na ljetovanju u Baškoj Vodi u Hrvatkoj, juče se sa porodicom vratio kući u gradić nedaleko od Linca.

Njegova supruga ispričala je za hrvatske medije kako se tretman policajaca prema njenom suprugu promijenio nakon što je slučaj odjeknuo u medijima.

Priča "Jutarnjeg lista" o događaju s makarske rivijere odjeknula je i u susjednim zemljama, a sa Sašom su, kako je potvrdila njegova supruga Manuela, kontaktirali i austrijski mediji zanimajući se za slučaj. Oni smatraju da je upravo medijski interes zaslužan što je policija slučaj shvatila iole ozbiljno.

"Dok je Saša iznosio detalje napada u policiji u srijedu uveče, policajac ga je svako malo prekidao govoreći mu 'to nije bitno, to nas ne zanima'. Nakon što je priča u petak objavljena u 'Jutarnjem listu', zvali su nas ponovno iz policije, ali su ih ovaj put zanimali upravo detalji. S obzirom da smo već biti na putu za Austriju, Sašu su ponovno ispitali preko telefona, a onda su ispitali i mene", potvrdila je Manuela, prenosi "Blic.rs".

U policiji je istraga o slučaju još u toku i traga se za trojicom napadača. Snimci sa video-nadzora obližnje mjenjačnice trebalo bi da im olakša posao.

Podsjetimo, na Sašu su nasrnula trojica nepoznatih napadača kada se vraćao iz fast fuda, noseći ručak supruzi i ćerkama. Udarili su ga s leđa, od siline udarca je pao na zemlju, što su napadači iskoristili da ga išutiraju.

Povod napada je nepoznat, napadači mu nisu rekli ni riječ, a ni s kime nije ušao u sukob niti je imao nesuglasica pre toga. Upravo zato on i supruga su uvjereni da je jedini razlog napada mogao biti tetovaža grba beogradskog fudbalskog kluba Crvena zvezda na njegovom ramenu i pravoslavni krst na listu desne noge.

"Želimo samo da se čuje istina i da predmet ne završi u nekoj fioci. Saša je brutalno napadnut bez razloga. Oni koji su mu to bili spremni napraviti zbog tetovaže koja ne vrijeđa nikoga, radiće to i dalje", kaže Sašina supruga Manuela.

Ona je rođena Ličanka, Hrvatica iz Čovića kraj Otočca, koja je Sašu upoznala u Austriji, gdje je posećivala oca na privremenom radu. Saša je rođen u Srpcu kraj Nove Gradiške, a u Austriji s porodicom živi od svoje 2. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije