Ex -Yu

Švajcarci sude rokeru sa Balkana, bio povezan sa organizovanim kriminalom

Švajcarci sude rokeru sa Balkana, bio povezan sa organizovanim kriminalom
Foto: Screenshot/blick.ch | Ilustracija

BERN – Goran S. (35), državljanin Srbije, pojaviće se pred sudom u švajcarskom gradu Belincona kako bi odgovorio na optužbe koje ga terete za povezanost sa organizovanim kriminalom i pripadnost ozloglašenoj grupi United Tribuns.

Švajcarski Blick je došao u posjed optužnice koja predstavlja rijedak uvid u djelovanje ove grupe, koja je aktivna širom svijeta.

Kako švajcarski mediji navode, Goran S. (ime upotrijebljeno samo za potrebe članka) je poznat kao roker sa Balkana, a svoje aktivnosti je najviše obavljao upravo iz Švajcarske. Inače, Švajcarci za United Tribuns navode da je riječ o organizovanoj grupi koja svoje pripadnike ima od Švedske do Italije i od Turske do Švajcarske. Uglavnom je čine rokeri i izbacivači sa Balkana, a kako švajcarski mediji navode, ova grupa je posebno aktivna u Bosni i Hercegovini. Njeni pripadnici se mahom bave dilanjem narkotika i organizovanjem prostitucije.

Kako se dalje navodi, Goran S. je djelovao uglavnom iz Šafhauzena i bio je stalni član United Tribunsa. U optužnici stoji da je on nabavljao eksploziv za napade, dilovao kokain te mađarske državljanke prisiljavao na prostituciji.

Kako prenose švajcarski mediji, Goran S. se počeo da bavi kriminalom 2015. godine. U to vrijeme, on je nabavljao eksploziv u Francuskoj, koji je čuvao u svojoj garaži u Šafhauzenu, a zatim ga prebacio članoviam United Tribunsa u južnoj Njemačkoj.

U optužnici još stoji da su tim eksplozivom planirali da vlasniku diskoteke dignu automobil u vazduh.

Od 2019. godine, Goran S. je sa svojim saradnikom bio makro prostitutkama, koje su mahom bile državljanke Mađarske. Oni su im nalazili klijente na području kantona Cirih i sve su nadzirali i sebi uzimali zaradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije