Ex -Yu

Sve više mladih Albanaca traži srpski pasoš

Sve više mladih Albanaca traži srpski pasoš
Foto: Ilustracija | Sve više mladih Albanaca traži srpski pasoš
Tanjug

GRAČANICA - Albanci svakodnevno dolaze u opštinu Gračanica sa zahtjevom za izdavanje uvjerenja o državljanstvu Republike Srbije, koji su im neophodni za dobijanje srpske lične karte, odnosno pasoša, izjavio je za "Večernje novosti" Ljubinko Karadžić, predsjednik Privremenog organa Grada Prištine, sa sjedištem u Gračanici.

On je, potvrđujući pisanje prištinskih medija, istakao da po srpska dokumenta dolaze Albanci različite starosne dobi i obrazovnog profila, a što se tiče Gračanice, dolaze uglavnom stanovnici sa područja Prištine.

"Osim onih koji već imaju srpska dokumenta i dolaze da ih produže, ima i dosta mladih Albanaca koji prvi put dolaze sa tim zahtevom", kaže Karadžić.

"Novosti" navode da predstavnici Srba sa Kosova i Metohije objašnjavaju da Albanci sa prebivalištem na KiM mogu da dobiju pasoše Koordinacione uprave, ali su im za putovanje u mnoge zemlje, ipak, neophodne vize. Međutim, sa ovim pasošima Albanci mogu da putuju u zemlje koje ne priznaju kosovska dokumenta, poput Grčke i Španije, dodaje list.

Albanski politički analitičari i poznavaoci kosovskih prilika dodaju da Albanci podnose zahtjeve za srpska dokumenta još od 1999. godine, ali i da najveći broj njih koji rade u zapadnim zemljama ima pasoše države Srbije, dodaju "Novosti".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

BL _Mrkonjic

Smrdkinje ćim ba zatrudne odmah se ćiste kažu šta će im šejtan u stomaku.

BL _Mrkonjic

hehe zato što če okupirat oto malo što je ostalo od Smrdijice, Smrdijica je na stomaku a ne na koljenima i propada ko halva. Smrdi su veoma glupi,to i sami kažu i to je dokazano.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije