Ex -Yu

Svečani doček za Makrona ispred Palate Srbija

Svečani doček za Makrona ispred Palate Srbija
Foto: Tanjug | Svečani doček za Makrona ispred Palate Srbija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas za predsjednika Francuske Emanuela Makrona svečani doček ispred Palate Srbija, uz 10 počasnih plotuna, intoniranje himne dvije države i smotru počasne garde.

Osim predsjednika Vučića, ispred nekadašnje zgrade SIV-a, francuskog predsjednika dočekali su premijerka Srbije Ana Brnabić i članovi njenog kabineta, pojedini narodni poslanici, predstavnici parlamentarnih stranaka, civilnog sektora, istaknuti umjetnici i dobitnici francuskih odlikovanja.

Predsjedniku Srbije raportirao je komandant počasne garde Dragan Jakovljević.

Palatu Srbija nadlijeće jedan helikopter.

Vučić i Makron zatim se upućuju na sastanak u užem formatu.

Oni će prvo razgovarati u četiri oka, potom će biti potpisan niz bilateralnih dokumenata i održan sastanak delegacija dvije zemlje.

Pred početak konferencije za medije, Vučić i Makron će razmeniti pet sporazuma, a ukupno će biti potpisano više od 20 dokumenata, koji se u najvećoj mjeri odnose na ekonomiju, ali i na naoružanje, vojnu opremu, infrastrukturu i kulturu.

Oko 16.45 časova očekuje se obraćanje dva predsjednika.

Vučić i Makron će, zatim, u Palati Srbija obići izložbu "Srbija i Francuska u dokumentima Arhiva Srbije 1804-1918", kao dokaz da odnosi dvije zemlje potiču od Napoleona i Karađorđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije