Ex -Yu

Svjedok saradnik u slučaju "državni udar" zatražio azil u Crnoj Gori

Svjedok saradnik u slučaju "državni udar" zatražio azil u Crnoj Gori
Foto: N.N. | Svjedok saradnik u slučaju „državni udar“ zatražio azil u Crnoj Gori

PODGORICA - Svjedok saradnik u slučaju pokušaja državnog udara na izborni dan 2016. godine u Crnoj Gori, državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić stigao je u Crnu Goru i od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zatražio politički azil, potvrdio je danas glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Katnić je, na konferenciji za novinare kazao da je Sinđelić u Odjeljenju bezbjednosti Rožaje dao izjavu u kojoj traži politički azil "zbog ozbiljnog progona određenih struktura u Srbiji". 

On je rekao da je Sinđelić bio primoran da bježi isključivo zbog toga što je svjedočio pred sudom u Crnoj Gori.

"Mislim da će ova država i civilizovano društvo dati odgovore na to i riješiti taj problem u skladu sa zakonom”, poručio je Katnić. 

Prema njegovim riječima, Sinđelić je u ponedjeljak ujutro ilegalno ušao u Crnu Goru i tražio da razgovara sa Specijalnim tužilaštvom.

"Vidjećemo da li se radi o krivičnim djelima određenih osoba i nakon toga postupiti u skladu sa propisima", rekao je Katnić. 

On je dodao da detaljnije informacije treba traži od nadležnog Ministarstva. 

Sinđelić je svjedok saradnik u sudskom procesu protiv četrnaest optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. 

Viši sud u Podgorici je, nakon višemjesečnog ispitivanja, prihvatio ključne iskaze njegovog svjedočenja, koji su potvrđeni dokazima iz istrage. 

Trinaest optuženih koji su se teretili za planiranje više terorističkih akcija na dan parlamentarnih izbora 2016. godine su 9. maja u Višem sudu u Podgorici proglašeni krivim i osuđeni na ukupno 69 godina i sedam mjeseci zatvora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije