Ex -Yu

Tači: Naredna sedmica ključna za dijalog sa Beogradom

Tači: Naredna sedmica ključna za dijalog sa Beogradom
Foto: N.N. | Tači: Naredna sedmica ključna za dijalog sa Beogradom

PRIŠTINA – Predsjednik Kosova, Hašim Tači, izjavio je danas da je dijalog sa Beogradom težak, ali da je to jedini način da se krene naprijed, prenijeli su prištinski mediji.

Tači je na forumu "Naredne decenije na Kosovu: Unaprijeđenje reforme, regionalna saradnja i evropske integacije", rekao da će "naredni dani i sedmice biti od ključne važnosti za konsolidaciju Kosova kao države".

Tači je, navodi Koha, pozdravio platformu za dijalog sa Beogradom, koju je predstavio predsjednik parlamenta. Kadri Veselji, kao i odluku vlade koja ga je ovlasti da vodi taj dijalog.

"Pozdravljam platformu koje predlažu politički lideri. Konkretno, da bi se postigao konsenzus za završnu fazu dijaloga Kosova i Srbije. Obavezujući sporazum je u korist obje zemlje. To olakšava put ka EU. Znam da je dijalog sa Srbijom veoma težak, ali i posvećen pomirenju, a to je jedini način da se krene naprijed ", rekao je.

Rekao je i da su Kosovu neophodne duboke reforme, uz uvjerenje da će, kako je rekao "druga decenija nezavisnosti dovesti Kosovo do članstva u NATO".

Konstatovao je da je posljednjih godina "imidž Kosova narušen, a kao primjer je naveo upotrebu suzavca na sjednicima kosovskog arlamenta.

"Kosovo je uspejšna priča, ali smo svjedoci da su u posljednjih nekoliko godina institucije funksionisale loše. Događaji u Skupštini poslali su lošu sliku Kosova u svijet, a to se vidi i po svim medijima koji stalno ponavljaju snimak suzavca u parlamentu", rekao je Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije