Ex -Yu

Tači: Zaev mi se izvinio, bio je žrtva prevare

Tači: Zaev mi se izvinio, bio je žrtva prevare
Foto: N.N. | Tači: Zaev mi se izvinio, bio je žrtva prevare

PRIŠTINA - Makedonski premijer Zoran Zaev izvinio se predsjedniku privremenih prištinskih institucija, Hašimu Tačiju, zbog svega što je izgovorio u razgovoru sa ruskim komičarima, od kojih mu se jedan predstavio kao bivši predsjednik Ukrajine Petar Porošenko.

Tači je novinarima u Prištini rekao da je 20-tak minuta telefonom razgovarao sa Zaevom, koji mu je, kako je rekao, objasnio da je bio žrta prevare i da sve što je u razgovoru sa komičarima rekao nije zvanično utemeljeno, već da je govorio naosnovu glasina.

"Rekao mi je da sve što je govorio o podjeli Kosova, odnosno da će Kosovo Srbiji dati 10 opština, govorio na osnovu glasina, dezinformacija i informacija koje dobio iz medija i tom prilikom se meni lično izvinio", rekao je Tači, preneo je portal Albeu.

Tači je novinarima kazao da mu je makedonski premijer rekao i da zvaničnih informacija o onome što je rekao u razgovoru sa ruskim komičarima nema, da neki dijelovi koji se odnose na Kosovo nisu tačni, te da su to "lažne vijesti ruskog Sputnjika".

Tači je tom prilikom otkrio da je i sam bio meta dva ruska komičara prije osam mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije