Ex -Yu

Tači dočekan sa zastavama i usklicima terorističkoj OVK

Tači dočekan sa zastavama i usklicima terorističkoj OVK
Foto: N.N. | Tači dočekan sa zastavama i usklicima terorističkoj OVK

BEOGRAD - Najmanje hiljadu Albanaca večeras je na prelazu Vrbnica prema Albaniji dočekalo predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija koji je proteklih dana ispitivan u Specijalnom sudu u Hagu zbog optužbi da je kao nekadašnji komandant terorističke OVK učestvovao u ubistvu oko stotinu Srba, Albanaca, Roma i političkih protivnika.

Okupljeni su, prema izvještajima medija na albanskom jeziku, nosili zastave sa amblemom terorističke OVK i klicali toj bivšoj formaciji.

Tači je ranije na "Fejsbuku" objavio da će sutra uveče govoriti o četiri dana provedena u Hagu, na ispitivanju sa službenicima suda osnovanog za procesuiranje zločina pripadnika OVK.

Specijalno tužilaštvo suda za ratne zločine OVK-a predalo je krajem juna vijeću ovog tribunala prijedlog optužnice kojim se nekadašnji komandant terorističke OVK Hašim Tači i šef njegove tajne policije Kadri Veselji terete za ubistvo 100 osoba, kao i za niz drugih nedjela.

U decembru 2011. godine švajcarski senator Dik Marti objavio je izvještaj Savjeta Evrope u kojem je navedeno nekoliko bivših vođa terorističke OVK-a koji su umiješani u ratne zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije