Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Tači i Veselji pred Specijalnim sudom u Hagu?

Tači i Veselji pred Specijalnim sudom u Hagu?
Foto: N.N. | Tači i Veselji pred Specijalnim sudom u Hagu?
Tanjug

PRIŠTINA - Prištinski mediji pišu danas, pozivajući se na međunarodne izvore, da će Specijalni sud za zločine tzv. OVK uskoro pozvati na saslušanje i predsjednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i predsjednika parlamenta Kadrija Veseljija.

Publicista i vlasnik Grupe Koha, Flaka Suroi, u opširnoj analizi o aktuelnim događajima proteklih dana, piše, pozivajući se na nekoliko međunarodnih izvora, da bi Specijalni sud morao da pozove na saslušanje i Hašima Tačija i Kadri Veseljija.

Suroi kaže da bi, s obzirom na izvještaj Dika Martija, Specijalni sud morao da pozove ovu dvojicu političkih lideaa Albanaca, jer se Tači u tom dokumentu pominje 26 puta, a Veselji sedam puta.

I politički analitičar Fadilj Ljepaja je na svom fejsbuk profilu napisao da je pred njima samo jedna dilema da li će oni tamo pojaviti kao predstavnici institucija ili će prethodno, kao Ramuš Haradinaj, podnijeti ostavke na funkcije na kojima su.

"Međunarodni izvori kažu da će predsjednik (Tači) i predsjednik parlamenta (Veselji) uskoro biti pozvani u Hag", napisao je Ljepaja na svom fejsbuk profilu, prenijela je prištinska Bota sot.

Da li je riječ samo o želji tih međunarodnih izvora ostaje da se vidi, piše Ljepaja i dodaje da ako se to potvrdi pred njima je "moralna i pravna dilema da li da se povuku sa funkcija ili da se tamo pojave kao najviši državni zvaničnici".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije