Ex -Yu

Tači i Vučić potvrdili nastavak dijaloga u Briselu

Tači i Vučić potvrdili nastavak dijaloga u Briselu
Foto: Ilustracija | Tači i Vučić potvrdili nastavak dijaloga u Briselu

PRRIŠTINA/BEOGRAD - Kosovski predsjednik Hašim Tači i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdili su svoje prisustvo u sljedećoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedjelju 24. juna.

Vučić i Tači sastaće se na novoj rundi pregovora u Briselu, a glavna tema trebalo bi da bude postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, prenose beogradski mediji.

“Kao predsjednik republike potvrdio sam moje prisustvo u sljedećoj rundi dijaloga Kosova i Srbije. Treba da se fokusiramo na implementaciju svih sporazuma kako bismo mogli da napredujemo ka finalnom i obvezujućem sporazumu o normalizaciji i pomirenju”, napisao je Tači na Twiteru.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je potvrdio nastavak političkoga dijaloga Beograda i Prištine.  

“Dobio sam zvanični poziv i bićemo pristuni već od petka. U nedelju će verovatno doći do mog i Tačijevog susreta. Spremni smo za razgovore”, poručio je predsjednik Vučić i dodao da nije ni optimista i pesimista.

Vučić je naglasio kako nije važno koliko će sastanci trajati te da je to, kaže, tehničko pitanje. Takođe je naglasio kako Srbija nema nikakve preduslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije