Ex -Yu

Tajna sobe broj 10: Policija u hotelu zatekla naoružanu djevojku (23)

Tajna sobe broj 10: Policija u hotelu zatekla naoružanu djevojku (23)
Foto: hotel-royal-airport.com/ | Tajna sobe broj 10: Policija u hotelu zatekla naoružanu djevojku (23)

VELIKA GORICA - Kuda je krenula s pištoljem i što je zapravo namjeravala s njime u sobi broj 10 velikogoričkog hotela "Royal Airport" možemo samo nagađati.

Ono što je sigurno je da je mladu damu iz istočnog dijela Zagreba, 23-godišnju A.H., prekršajni odjel Opštinskog suda u Velikoj Gorici zbog posjedovanja oružja novčano kaznio.

Za policiju, a potom i za sud, ogriješila se o članak 70. st. 1. Zakona o nabavic i posjedovanju oružja građana pa je novčano kažnjena sa 660 evra i 50 evra plaćanja sudskih troškova.

Prema optužnom prijedlogu policije ona je, naime, kobnog dana u 8:50 sati u hotelskoj sobi, kad su je locirali radnici Odjela za potrage Kriminalističko-obavještajne službe, nosila pištolj ČZ M27 kalibra 7,65 za koji nije imala dozvolu.

A osim pištolja od nje je policija oduzela i 10 komada municije za pištolj. Nedozvoljena sredstva im je dobrovoljno predala te je bez njih, po odluci suda, trajno i ostala.

Inače, sudu je svoj grijeh 23-godišnjakinja priznala, iskazala je kajanje i obećala da se takvo što neće više ponoviti. Ujedno je zavapila da joj se uzme u obzir činjenica da do sada nije prekršajno kažnjavana.

Međutim, uvidom u prekršajne evidencije sud je pronašao da je mlada dama već bila prekršajno osuđivana, ali zbog saobraćajnih prekršaja, prenosi Jutarnji.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije