Ex -Yu

Takozvana kosovska policija zaplijenila novac iz trezora NBS u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice

Takozvana kosovska policija zaplijenila novac iz trezora NBS u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice
Foto: Tanjug/Arhiva | Takozvana kosovska policija zaplijenila novac iz trezora NBS u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice

Takozvana kosovska policija saopštila je da je tokom pretresa ekspoziture trezora Narodne banke Srbije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zaplijenila određeni iznos dinara, evra i švajcarskih franaka.

Takozvana kosovska policija je 20. maja zatvorila ekspoziture Poštanske štedionice na sjeveru KiM i trezor NBS u Kosovskoj Mitrovici, ali, kako je navedeno u današnjem saopštenju, tada nije uspjela da otvori sef u trezoru jer je odgovorno lice koje je imalo ključeve sefa bilo odsutno.

"Policijski istražitelji su danas uspjeli da identifikuju upravnika trezora, koji je kontaktiran i donio je ključeve sefa, a u njegovom prisustvu sef je otvoren i oduzeta su novčana sredstva", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je oduzeto 152.290 dinara, 4.580 evra i 940 švajcarskih franaka. Dalje se navodi da je poslije izvršenog uviđaja upravnik saslušan u svojstvu osumnjičenog, u prisustvu branioca, a da je uviđaj obavljen bez incidenata.

Takozvana kosovska policija zatvorila je 20. maja sve ekspoziture banke Poštanska štedionica na sjeveru KiM, kao i Upravu za trezor u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Na osnovu uredbe privremenih prištinskih institucija, na KiM su od 1. februara gotovinska plaćanja dozvoljena samo u evrima, što znači zabranu dinara. Ta odluka Prištine dovela je u pitanje egzistenciju i opstanak Srba u pokrajini, pošto svoja primanja od države Srbije dobijaju u dinarima.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije